Nieuws

Nieuws:

  • 30 augustus 2022: Palana roept 2 dagen van nationale rouw af om het overlijden van voormalig Sovjetleider Michail Sergejevitsj Gorbatsjov (1931-2022).
  • 15 augustus 2022: Vanmorgen om 10:00 uur (lokale tijd), op het Eénheidsplein in Jolka, is de 77ste verjaardag herdacht van het einde van de Tweede Wereldoorlog met een militaire parade en feestelijke optochten.
  • 1 mei 2022: Vanmorgen om 10:00 uur (lokale tijd), op het Eenheidsplein in Jolka, is de Dag van de Arbeid gevierd met een parade waaraan behalve arbeiders ook legereenheden deelnamen die o.a. producten van de wapenindustrie lieten zien. Aan het einde van de middag was er als afsluiting een popconcert met nationale popgroepen.
  • 18 april 2022: Overstromingen in de provincie Lapaj door dagenlange regenbuien.
  • 25 februari 2022: Ondanks dat de volksrepubliek Palana en Rusland trouwe bondgenoten zijn veroordeelt de Palaanse regering de Russische inval in Oekraïne en roept op tot vrede. In Kiev en Charkov verblijven veel Palaanse studenten die per direct teruggehaald worden door de Palaanse autoriteiten.
  • 1 februari 2022: Vanmorgen om 10:00 uur (lokale tijd), op het Eenheidsplein in Jolka, is de 75ste verjaardag gevierd van de stichting van de volksrepubliek Palana met een grootse militaire parade en feestelijke optochten. Elk jubileumjaar worden er internationale delegaties uitgenodigd. Dit jaar waren er onder andere delegaties uit China, Cuba, Kazachstan, Laos, Rusland, Tadzjikistan, Vietnam en Wit-Rusland aanwezig. Ook uit verschillende lidstaten van de Aardse Geofictieve Liga waren er delegaties aanwezig. Aan het einde van de middag was er als afsluiting een popconcert met nationale popgroepen.
  • 1 januari 2022: Nieuwjaar word groots gevierd in Palana met kerstmarkten, kermissen en vuurwerkvoorstellingen.