Staatsembleem

Staatsembleem volksrepubliek Palana

(1947-)

Omschrijving en betekenis:

Het staatsembleem toont de traditionele communistische symbolen in de stijl van de socialistische heraldiek: de opkomende zon die een nieuw tijdperk inluid en de rode ster. Het geheel wordt omringd door een baal tarwe (dat voor de boeren en de landbouw staat) en een sparrentak (dat voor de bosbouw en houtindustrie staat) die bijeengehouden worden door een rood-blauw lint met rode ster; de Palaanse vlag. In het midden is een typisch aangezicht van de Palaanse natuur te zien; bos en een rivier. Bovenin staat in gouden cijfers het jaartal van de stichting van de volksrepubliek; 1947.


Historisch staatsembleem


Staatsembleem Palana tijdens Sovjet-besturing

(1945-1947)

Omschrijving en betekenis:

Het staatsembleem toont de traditionele communistische symbolen in de stijl van de socialistische heraldiek: de opkomende zon die een nieuw tijdperk inluid en de rode ster. Het geheel wordt omringd door een baal tarwe (dat voor de boeren en de landbouw staat) en een sparrentak (dat voor de bosbouw en houtindustrie staat) die bijeengehouden worden door een rood-blauw lint met rode ster; de Palaanse vlag. Op de linkerzijde van het lint is de vlag van de Sovjet-Unie afgebeeld, het symboliseert de Sovjet-besturing maar ook de bevrijding van de Japanse bezetting door het land alsook de vriendschap tussen beide landen. In het midden is een typisch aangezicht van de Palaanse natuur te zien; bos en een rivier.


Historisch wapen


Wapen republiek Palana

(1917-1940)

Omschrijving en betekenis:

Goudgeel omrand wapenschild met in het midden de hoogste berg van Palana; Piek Palana. Boven de berg schijnt de (volle) maan omgeven door sneeuw en mist (wit) over het Palaanse volk en land (rood) en geeft hen vrijheid en welvaart (goudgeel). Het blauw symboliseert de Grote Oceaan, de binnenlandse meren en rivieren.